ONLINE rezervace prohlídky
Hrady a zámky - Homepage - Kontakty - Události a akce - Aktuality - E-shop - Newsletter
Hrad

Recepty

JABLEČNÝ ČAJ PRO TICHÉ VEČERY


2 jablka, lipový čaj, 1l vody, citron, med

Dvě hrstky jablečných slupek zalijeme litrem vody a pod pokličkou vaříme pět minut, odstavíme a přidáme lipový čaj. Po pěti munutách slijeme a ochutíme citronem a medem.

Na zdraví!!!


POVIDLOVÉ SRDCE SVATÉ BARBORY


1/2kg polohrubé mouky, 1/2kg cukru, 200 g švestkových povidel, lžíce kakaa, 1/2l mléka, 2 lžičky sody, špetka soli, kůra a šťáva z jednoho citronu, stuhy, barevné papíry, lepidlo a nůžky, květiny

Smícháme povidla, cukr a kakao, osolíme, přidáme kůru, mouku a mléko. Nakonec přidáme sodu a citronovou šťávu. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy ve tvaru srdce a pečeme ve středně teplé troubě, kde perník hodně nabude. Po upečení ho můžeme uprostřed rozříznout a plnit zavařeninou. Srdce ozdobíme podle vlastní fantazie stuhou, květinami nebo malovanými srdíčky vystřiženými z barevného papíru nebo z papíru jedlého.