ONLINE rezervace prohlídky
Hrady a zámky - Homepage - Kontakty - Události a akce - Aktuality - E-shop - Newsletter
Klášter

Recepty

STAROČESKÁ MUZIKA


dvě hrsti sušených švestek, dvě hrsti sušených jablek a dvě hrsti sušených hrušek, 1l vody, 2 lžíce hrubé mouky, hrst rozinek, hrst spařených pokrájených mandlí

Švestky, jablka a hrušky rozvaříme doměkka v jednom litru vody a propasírujeme přes síto. Nasucho opražíme dvě lžíce hrubé mouky a kaši s ní zahustíme, přidáme hrozinky, mandle a ještě krátce povaříme. Necháme nějaký den v chladu odležet.

Lotrando doporučuje podávat jako tradiční vánoční dezert.



SEJKORY


6 velkých brambor, 400g hrubé mouky, lžička soli, 2 vejce, 1 cibule, česnek, kmín, majoránka

Brambory nastrouháme a zpracujeme s ostatními surovinami v těsto. Opékáme na pánvi pomaštěné špekem.

Nejoblíbenější jídlo jisté loupežnické bandy!