ONLINE rezervace prohlídky
Hrady a zámky - Homepage - Kontakty - Události a akce - Aktuality - E-shop - Newsletter
Zámek
Tisk

Habsburský talíř

pro 4 osoby

320g vepřové panenky, 280g kuřecích prsíček, sůl, pepř, cibule, ocet, sweet omáčka, žampiony, slanina, máslo, 800g brambor, svazek lahůdkové cibulky, zelená petržel na ozdobu

Umyté a osušené vepřové a kuřecí plátky opečeme na grilovací pánvi. Vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Do stejné pánve vložíme slaninu nakrájenou na kostičky a osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a žampiony nakrájené na čtvrtky, osolíme a opepříme, následně restujeme. Do orestované směsi přidáme omáčku sweet a zpět přidáme plátky masa. Vypneme oheň, přidáme máslo a na pánvi necháme dojít. Poté si připravíme šťouchané brambory. Servírujeme na ohřátém talíři. Pomocí tvořítka dáme na talíře šťouchané brambory, přidáme omáčku a nahoru naaranžujeme plátky masa, dozdobíme zelenou petrželkou.

Dobrou chuť