ONLINE rezervace prohlídky
Hrady a zámky - Homepage - Kontakty - Události a akce - Aktuality - E-shop - Newsletter
Slezskoostravský
Tisk

Recepty

KOLÁČ XAVERA ZAHOZENCE

6 středních brambor

1 lžička soli

2-3 lžíce mléka

2 lžíce polohrubé mouky

2 vejce

švestky nebo může být i lesní ovoce (maliny, ostružiny)

Syrové brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Těsto vlijeme na vymaštěný plech,/ výška těsta by měla být cca (5 mm), poklademe čerstvými nebo kompotovanými švestkami. Chcete-li přidejte tvaroh.

Po upečení bohatě pocukrujeme.


XAVEROVA PIVNÍ POLÉVKA

2dl pivního kvasu

8dl vody

3 krajíce chleba

smetana

sůl, pepř

chléb na krutónky


Chléb namočíme v pivním kvasu až se rozmočí, dolijeme vodou a rozvaříme. Zjemníme smetanou, osolíme a opepříme.

Před podáváním posypeme opečenými krutóny a čersvou petrželkou nebo pažitkou.


Z výše uvedného vyplývá, že i padouch může být labužník..... Dobrou chuť